Smagen af Vadehavets rejer, østers og lam

En hel dag for alle sanser med østerssafari, jazz, gin og en unik gastronomisk oplevelse tilberedt af stjernekok Preben Madsen

Dato: 21/10 2023

PROGRAM

12:00 Ankomst parkeringspladsen på Juvre på Rømø. Vi spiser friske sprødstegte Vadehavsrejer fra Preben Madsens naturkøkken. Æblecider og vand kan tilkøbes.

13:00 – 15:00 Østerssafari. Sanke østers med guide hør om verdensarven Vadehavet.

15:00 – 15:40 Afgang til Marskgården Højergård

15.40 –  Tilbage på Højergård renses østers og tilberedes som en ”stenaldermad” over de åbne ildsteder i haven med forskellige garniturer sammen med Preben Madsen og cheferne. Hør også fortællingen om Marskgården, der består af tre historiske bygninger, som repræsenterer 300 års bygningshistorie samt en moderne tilføjelse – en vognport. Oplev transformationen for at sikre liv i den historiske ejendom – også for fremtidige generationer.

16:00 – 18:00 Check-in på Marskgården for overnattende gæster.

18.30 – 23.00  Menu ”Vinterøsters, rejer og lam ved Vadehavet”. Husets jazz orkester underholder under middagen. I køkkenet på Højergård tilberedes og spises aftenens menu serveret med en udvalgt vinmenu, der kan tilkøbes.

23.00 Tak for i aften.

For overnattende:

22. oktober 2023

08.00 – 09.30 Morgenmad i spisesalen.

11.00 – 12.00 Pakke og afrejse fra Højergård.

INKLUDERER:

  • Østerssafari – sank østers i Vadehavet med naturguide og hør fortællingen om Vadehavet.
  • 3-retters menu tilrettelagt og tilberedt af Preben Madsen.
  • Smagsprøver på lokalproduceret gin og rom.
  • Jazzorkester spiller under og efter middag.

 

OBS. Enkeltværelsestillæg: 600 kr.

BOOK NU

Pris: 995 kr.

1) Vælg om du ønsker Smagen af Vadehavet uden overnatning eller med overnatning i enten enkeltværelse eller dobbeltværelse og tryk BESTIL NU.

2) Find den dato i kalenderen du ønsker og klik på den.

3) Udfyld dine kontaktinfo, vælg betalingstype og klik på “BOOK OG BETAL”.

4) Du føres videre til et betalingsvindue, hvor bookingen gennemføres.

5) Din billet til oplevelsen sendes til dig via din angivne e-mail adresse.

Ønsker du hjælp til din booking? Kontakt Morten på mail eller telefon 21 62 64 52


Smagen af Vadehavets rejer, østers og lam

Tag med til den fredede marskgård i Højer til en smuk og smagfuld dag med den sønderjyske stjernekok Preben Madsen. Giv dig selv en uforglemmelig oplevelse med guidet østerssafari under Tøndermarskens høje himmel og en efterfølgende gastronomisk smagsoplevelse i verdensklasse!

Smag på lokalproduceret gin og rom i historiske omgivelser på kanten af Vadehavets storslåede natur og i grænselandet mellem Danmark og Tyskland. Menuen bestående af bl.a. frisksankede østers, Vadehavsrejer og Havervadgård lam tilberedes af stjernekok Preben Madsen med de allerbedste lokale fødevarer fra naturens store spisekammer, Nationalpark Vadehavet.

Kr. 995,- for dags- og aftenarrangement inkl. 3-retters menu. Udvalgte rød og hvid vine kan tilkøbes.

Der er mulighed for at overnatte på den fredede marskgård Højergård midt på torvet i Højer som danner rammen for arrangementet

Højergård har 15 værelser, der er udstyret med køje-og enkelt senge, eget bad og toilet. Der kan bo mellem 1 og 5 gæster på hvert værelse. Man deler kun værelse med dem man bestiller opholdet sammen med.

MENU

”Vinterøsters, rejer og lam ved Vadehavet”

Eftermiddag, snack tilberedt over bål ved Vadehavet efter østerssafari:

  • Sprødstegte Vadehavsrejer med dip
  • Dertil æblecider.


Aften i Vognporten 6 østersvarianter:

  • Østers naturel med citron
  • Østers med syltede rødløg og persille
  • Østers med røget mayonnaise, sprødt og radiseskud
  • Østers med karsecreme og agurk
  • Østers med Højergård æbler og peberrod
  • Østers tilberedt over bål med urter
  • Dertil frisk mousserende hvidvin


Indendørs på Højergård, Havervadgård Lam:

  • Ragout af lam med skalotteløg og persille (bov og nakke)
  • Lammeribs, salsa og spidskålssalat (ribben)
  • Lammefilet på persillerødder med persilleolie (ryg)
  • Lammekølle, sky bagte rødløg og græskarpure (kølle)
  • Rosmarin-hvidløgsbrød
  • Dertil spansk rødvin af tempranillo druer, men rundet af med f.eks. Merlot eller Cabernet Sauvignon


Dessert, portionsanrettet:

  • Flødevaniljebudding med havtornsirup
  • Kage af Højergård æbler og Marsk honning
  • Havtornis med sprød karamel
  • Dertil sød hvidvin, f.eks. Beerenauslese eller Trockenbeerenauslese

Dette er bare nogle af de mindeværdige oplevelser, der venter dig til dette arrangement på Højergård, som Vadehavets Oplevelser har sammensat til dig og tilbyder sammen med Preben Madsen.

Smagen af vadehavet med den sønderjyske stjernekok Preben Madsen
Preben Madsen

Chefkok på Herregårdskælderen Preben Madsen tilrettelægger og tilbereder 3-retters menu med de bedste lokale fødevarer fra Nationalpark Vadehavet – naturens store spisekammer.

Bo på Højergård i Højer med Vadehavets Oplevelser

Marskgården Højergård

Marskgården i Højer omfatter en lille samling af historiske huse. Et 200 år gammelt stuehus fra en af byens marskgårde, en tyskinspireret villa fra 1906 og en lade fra 1700tallet. Til sammen fortæller de tre bygninger om en særlig byggeskik, som i generationer er formet af naturen, kulturen og historien i Sønderjylland. I dag ejes Marskgården i Højer af Realdania By & Byg, hvis restaurering skal fremme den levende bygningskultur.

Højer By
– Grænselandets byggeskik og arkitektur

Fortælling og guidet rundvisning i Højer by. Højer by er ét af de efterhånden sjældne steder i Danmark, hvor gårde og byhuse endnu ses side om side. Bykernen består af smalle gader og pladser i et varieret forløb, hvor velbevarede bygninger, opført i traditionel byggeskik med egnskarakteristiske træk, danner et levende kulturmiljø. Højer er rig på arkitektonisk kulturarv, og bykernen rummer en af landets højeste koncentrationer af fredede og bevaringsværdige bygninger.

KONTAKT OS FOR MERE INFORMATION ELLER HJÆLP TIL BOOKING:

Andre inspirerende oplevelser

Sort sol og marskbyen Højer

Pris: 1695 kr.

2 dage i Tøndermarsken med sort sol og historisk byvandring i marskbyen Højer. Fuld forplejning og lokale guider.

6 sommerdage ved vadehavet

Pris: 6495 kr.

6 dage med historie, unikke natur- og madoplevelser og en guidet tur til Hallig Oland

Yoga, østers & urter

Pris: 3495 kr.

Oplev Vadehavet 3 dage med yoga, naturoplevelser og delikatesser fra marsken – fra østers til vilde urter. Et helt specielt yoga-retreat for dig, der holder af yoga og natur.

Vi er sammen om Vadehavet og de gode oplevelser.

Tilmeld dig nyhedsbrev

Modtag tilbud, konkurrencer og gode historier fra Vadehavet.

Alle nyhedsbrevsmodtagere deltager automatisk i konkurrencen om oplevelser – hver måned.