Smagen af Vadehavets rejer, østers og lam
Tag med til den fredede marskgård i Højer til en smuk og smagfuld dag med den sønderjyske stjernekok Preben Madsen. Giv dig selv en uforglemmelig oplevelse med guidet østerssafari under Tøndermarskens høje himmel og en efterfølgende gastronomisk smagsoplevelse i verdensklasse!
Smag på lokalproduceret gin og rom i historiske omgivelser på kanten af Vadehavets storslåede natur og i grænselandet mellem Danmark og Tyskland. Menuen bestående af bl.a. frisksankede østers, Vadehavsrejer og Havervadgård lam tilberedes af stjernekok Preben Madsen med de allerbedste lokale fødevarer fra naturens store spisekammer, Nationalpark Vadehavet.
Kr. 995,- for dags- og aftenarrangement inkl. 3-retters menu. Udvalgte rød og hvid vine kan tilkøbes.
Der er mulighed for at overnatte på den fredede marskgård Højergård midt på torvet i Højer som danner rammen for arrangementet
Højergård har 15 værelser, der er udstyret med køje-og enkelt senge, eget bad og toilet. Der kan bo mellem 1 og 5 gæster på hvert værelse. Man deler kun værelse med dem man bestiller opholdet sammen med.
MENU
”Vinterøsters, rejer og lam ved Vadehavet”
Eftermiddag, snack tilberedt over bål ved Vadehavet efter østerssafari:
- Sprødstegte Vadehavsrejer med dip
- Dertil æblecider.
Aften i Vognporten 6 østersvarianter:
- Østers naturel med citron
- Østers med syltede rødløg og persille
- Østers med røget mayonnaise, sprødt og radiseskud
- Østers med karsecreme og agurk
- Østers med Højergård æbler og peberrod
- Østers tilberedt over bål med urter
- Dertil frisk mousserende hvidvin
Indendørs på Højergård, Havervadgård Lam:
- Ragout af lam med skalotteløg og persille (bov og nakke)
- Lammeribs, salsa og spidskålssalat (ribben)
- Lammefilet på persillerødder med persilleolie (ryg)
- Lammekølle, sky bagte rødløg og græskarpure (kølle)
- Rosmarin-hvidløgsbrød
- Dertil spansk rødvin af tempranillo druer, men rundet af med f.eks. Merlot eller Cabernet Sauvignon
Dessert, portionsanrettet:
- Flødevaniljebudding med havtornsirup
- Kage af Højergård æbler og Marsk honning
- Havtornis med sprød karamel
- Dertil sød hvidvin, f.eks. Beerenauslese eller Trockenbeerenauslese
Dette er bare nogle af de mindeværdige oplevelser, der venter dig til dette arrangement på Højergård, som Vadehavets Oplevelser har sammensat til dig og tilbyder sammen med Preben Madsen.
Preben Madsen
Chefkok på Herregårdskælderen Preben Madsen tilrettelægger og tilbereder 3-retters menu med de bedste lokale fødevarer fra Nationalpark Vadehavet – naturens store spisekammer.
Marskgården Højergård
Marskgården i Højer omfatter en lille samling af historiske huse. Et 200 år gammelt stuehus fra en af byens marskgårde, en tyskinspireret villa fra 1906 og en lade fra 1700tallet. Til sammen fortæller de tre bygninger om en særlig byggeskik, som i generationer er formet af naturen, kulturen og historien i Sønderjylland. I dag ejes Marskgården i Højer af Realdania By & Byg, hvis restaurering skal fremme den levende bygningskultur.
Højer By
– Grænselandets byggeskik og arkitektur
Fortælling og guidet rundvisning i Højer by. Højer by er ét af de efterhånden sjældne steder i Danmark, hvor gårde og byhuse endnu ses side om side. Bykernen består af smalle gader og pladser i et varieret forløb, hvor velbevarede bygninger, opført i traditionel byggeskik med egnskarakteristiske træk, danner et levende kulturmiljø. Højer er rig på arkitektonisk kulturarv, og bykernen rummer en af landets højeste koncentrationer af fredede og bevaringsværdige bygninger.