MENU
Eftermiddag, snack tilberedt over bål ved Vadehavet efter østerssafari:
- Sprødstegte Vadehavsrejer med dip
- Dertil æblecider.
Aften i Vognporten 6 østersvarianter:
- Østers naturel med citron
- Østers med syltede rødløg og persille
- Østers med røget mayonnaise, sprødt og radiseskud
- Østers med karsecreme og agurk
- Østers med Højergård æbler og peberrod
- Østers tilberedt over bål med urter
- Dertil frisk mousserende hvidvin
Indendørs på Højergård, Havervadgård Lam:
- Ragout af lam med skalotteløg og persille (bov og nakke)
- Lammeribs, salsa og spidskålssalat (ribben)
- Lammefilet på persillerødder med persilleolie (ryg)
- Lammekølle, sky bagte rødløg og græskarpure (kølle)
- Rosmarin-hvidløgsbrød
- Dertil spansk rødvin af tempranillo druer, men rundet af med f.eks. Merlot eller Cabernet Sauvignon
Dessert, portionsanrettet:
- Flødevaniljebudding med havtornsirup
- Kage af Højergård æbler og Marsk honning
- Havtornis med sprød karamel
- Dertil sød hvidvin, f.eks. Beerenauslese eller Trockenbeerenauslese
Dette er bare nogle af de mindeværdige oplevelser, der venter dig til dette arrangement på Højergård, som Vadehavets Oplevelser har sammensat til dig og tilbyder sammen med Preben Madsen.
PROGRAM
”Vinterøsters, rejer og lam ved Vadehavet”
7. oktober 2023
12:00 Ankomst parkeringspladsen på Juvre på Rømø. Vi spiser friske sprødstegte Vadehavsrejer fra Preben Madsens naturkøkken. Æblecider og vand kan tilkøbes.
13:00 – 15:00 Østerssafari. Sanke østers med guide hør om verdensarven Vadehavet.
15:00 – 15:40 Afgang til Marskgården Højergård
15.40 – Tilbage på Højergård renses østers og tilberedes som en ”stenaldermad” over de åbne ildsteder i haven med forskellige garniturer sammen med Preben Madsen og cheferne. Hør også fortællingen om Marskgården, der består af tre historiske bygninger, som repræsenterer 300 års bygningshistorie samt en moderne tilføjelse – en vognport. Oplev transformationen for at sikre liv i den historiske ejendom – også for fremtidige generationer.
16:00 – 18:00 Check-in på Marskgården for overnattende gæster
18.30 – 23.00 Menu ”Vinterøsters, rejer og lam ved vadehavet”. Husets jazz orkester underholder under middagen. I køkkenet på Højergård tilberedes og spises aftenens menu serveret med en udvalgt vinmenu, der kan tilkøbes.
23.00 Tak for i aften
For overnattende:
8. oktober
08.00 – 09.30 Morgenmad i spisesalen
11.00 – 12.00 Pakke og afrejse fra Højergård.
Chefkok Preben Madsen
Marskgården Højergård
Marskgården i Højer omfatter en lille samling af historiske huse. Et 200 år gammelt stuehus fra en af byens marskgårde, en tyskinspireret villa fra 1906 og en lade fra 1700tallet. Til sammen fortæller de tre bygninger om en særlig byggeskik, som i generationer er formet af naturen, kulturen og historien i Sønderjylland. I dag ejes Marskgården i Højer af Realdania By & Byg, hvis restaurering skal fremme den levende bygningskultur.
Højer By
– Grænselandets byggeskik og arkitektur
Fortælling og guidet rundvisning i Højer by. Højer by er ét af de efterhånden sjældne steder i Danmark, hvor gårde og byhuse endnu ses side om side. Bykernen består af smalle gader og pladser i et varieret forløb, hvor velbevarede bygninger, opført i traditionel byggeskik med egnskarakteristiske træk, danner et levende kulturmiljø. Højer er rig på arkitektonisk kulturarv, og bykernen rummer en af landets højeste koncentrationer af fredede og bevaringsværdige bygninger.