ØSTERSSAFARI I VADEHAVET

Vadehavets Oplevelsers østers safari

Hvert år tager vi mange hundrede danskere på østers safari i Vadehavet.
Med udgangspunkt i Marskgården Højergård er der mange ture at vælge mellem.
Du kan plukke østers en enkelt dag eller du kan kombinere østersplukning med én af Vadehavets andre attraktioner, sort sol.
Eller måske vil du trække et par dage ud af kalenderen og blande østers med yoga, gastronomi eller historiske byvandringer.
Du finder alle Vadehavets Oplevelsers østersture herunder.

Pluk østers i Vadehavet med lokale naturguider

Der findes mange vilde kulinariske oplevelser i Danmark. Dog er der én, som overgår dem alle – en som trækker tråde langt tilbage i Danmarkshistorien. At stå i Tøndermarskens uendelige landskab med fødderne i vand, og åbne og indtage en fuldstændig frisk østers under Vadehavets høje himmel. Det er en oplevelse helt for sig.

Tag med på en af vore unikke ture, hvor det er tidevandet og naturens kræfter der bestemmer. Her bugner østersbankerne ved lavvande med stillehavsøsters, der er lige til at plukke og spise direkte fra naturens eget spisekammer. Himmel og hav der står i et, fuglene, vinden og Vadehavet er et enestående landskab, der sætter scenen for denne enestående natur- og smagsoplevelse.

Så, om du er interesseret i den smukke natur, den kulinariske oplevelse eller den enestående historie er østerssafari med Vadehavets Oplevelser noget for dig!

Østerssafari med Vadehavets Oplevelser

Oplev Vadehavet, Nationalparken og vores verdensarv fra sin mest generøse side med en østerssafaritur med Vadehavets Oplevelser!

Helt tilbage i middelalderen blev der skrabet østers lige her i Vadehavet, og fra år 1759 blev de pakket og opbevaret i østerspakhuset på Kiers Gård i Højer inden forsendelse til blandt andet det russiske hof. I de senere år er det stillehavsøsters, der har indtaget bankerne i Vadehavet, og vores erfarne naturguider tager dig med ud til østersbankerne ved lavvande, hvor vi plukker alle de øster vi kan spise! Vi plukker rigeligt af den eftertragtede delikatesse til at tage med hjem til Højergård og I er naturligvis også velkomne til at tage østers med hjem.

Fra østersbankerne kører bussen tilbage på Højergård, hvor du med en engageret madguide lærer at åbne, tilberede og spise østers på spændende og velsmagende måder i køkkenet eller over åben ild.

Østerssafari med Vadehavets Oplevelser er en unik mulighed for at se det enestående vadehav på en helt ny måde og smage på de fantastiske stillehavsøsters lige der, hvor de bliver til.

Østerssæson

Østerssæsonen strækker sig fra oktober til april, da det anbefales at man udelukkende sanker østers i den køligere halvdel af året. Vi skyder derfor østerssafari sæsonen i gang når havtemperaturen falder i oktober, og afholder ture helt frem til udgangen af april, hvor solen begynder at opvarme havet igen. Grunden til, at det er bedst at samle østers i de koldere måneder, er at man mindsker risikoen for, at det varme havvand udvikler giftige planktonalger inde i østersene. Under alle omstændigheder, sanker vi kun østers fra de reneste dele af Vadehavet.

Udover vejret og vandtemperaturerne, har tidevandet også en enorm indflydelse på vores østerssafari. Turene kan kun finde sted når, der er lavvande, så vi kan komme ud over vaden til østersbankerne med de mange friske stillehavsøsters. Derfor er det tidevandet, der har magten på disse ture, og store forskelle i vejret, lyset og årstiden betyder at alle østerssafariture er forskellige.

Naturen er aldrig til at forudse, hvilket er det der gør østerssafari med Vadehavets Oplevelser fuldstændig eventyrlig og enestående.