Østers i granite

af Tanja Pusle Gadeberg

Opskrift til 4 personer

Beerbatter

Mel og øl piskes sammen. Æggehvider piskes stive og vendes sammen med øl og mel. Vend østers i beerbatter og derefter i panko rasp. Olien varmes op til 180 grader og østers friteres i olien til de er sprøde og gyldene.

Sauce verte
Opvarm olien til ca. 70 grader, tilsæt dild og persille og blend i 4 minutter. Afkøl til stuetemperatur. Æggeblommer og saften af en halv citron og lidt salt piskes til æggemassen er luftig. Tilsæt langsomt olien, under kraftig piskning.

De friterede østers anrettes i skallen med 1-2 skefulde sauce verte og pyntes evt. med lidt kveller og skovsyre.

Så er der østers i granite til 4 personer. Velbekomme.

Østers i granite

Find alle opskrifter med østers fra Vadehavet her

Ingredienser

8 østers 
2 dl. lys øl
½ dl. mel fra Foru
1 æggehvide
Panko rasp
1 liter olie til fritering
3 dl. Rapsolie
1 bdt. dild
1 bdt. persille
2 æggeblommer
½ citron
Lidt salt