Sprødstegt østers og bakskuld med asparges og saltede urter

af Rasmus Lodahl, Restaurant Ø

Opskrift til 4 personer

Ristede østers

Østersene åbnes og løsnes, dumpes ned i spilkogende vand, trækkes fra varmen og damper i 2 minutter. Bakskulden fileteres, skindet renses og gemmes, bakskulden skæres i strimler. Bakskuld og østers ristes sprød i lidt god olie på en varm pande.
Hvide asparges skrælles, grønne asparges, gulerødder og radiser skæres i passende stykker, og koges i letsaltet vand i 2-3 minutter alt efter størrelse.

Grøn mayonnaise

Æggeblomme køres sej på blender med lidt salt og esdragonstilke, eddiken tilsættes og olien hældes forsigtig i, i en tynd stråle så den emulgerer til en mayonnaise.

Skindet fra bakskulden tørres i ovnen sammen med blæretangen under pres ved 120 grader i 50 min.

Så er der sprødstegt østers til 4 personer. Velbekomme.

sprødstegt østers og bakskuld

Find alle opskrifter med østers fra Vadehavet her

Ingredienser

4 østers
1 bakskuld med skind
8 små gulerødder med top
12 radiser med top
4 hvide asparges
1 æggeblomme
1 spsk. hvidvinseddike
1 dl. god olie
5 stilke estragon
Kveller, strandportulak og blæretang til pynt