Vi tager fra østersbankerne tilbage til køkkenet på Højergård, hvor vi med en engageret madguide lærer at åbne, tilberede og spise østers på flere spændende og velsmagende måder. Du er også velkommen til at tage østers med dig hjem.
Højer ligger på en bakkeø ved kanten af marsken bag de yderste diger. Herfra kan man skue ud i den fugtige lavtliggende marsk mod syd og vest. Byen opstod i middelalderen og fungerede tidligt som anløbssted for handelsskibe og østersbåde. Højer er rig på arkitektonisk kulturarv, og bykernen rummer en af landets højeste koncentrationer af fredede og bevaringsværdige bygninger.
Højergård er en nyrestaureret klassisk marskgård i vestslesvigsk byggestil og er opført som et længehus. Bygningen har tidligere været en del af et større gårdanlæg med flere bygninger og har i en periode været firlænget. Højergård består i dag af stuehuset fra 1823, en lade fra 1700-tallet, en villa fra 1906 og en ny længe fra 2019.
PROGRAM:
(Programtidspunkter følger tidevandstabel)
DAG 1:
- 15:00 – 16:30 Check-in og velkommen til Tøndermarsken og Højergård med kaffe og sødt.
- 16:30 – 18:00 Byvandring og fortælling om Højer med guide.
- 18:30 – 20:00 Aftensmad – drikkevarer kan tilkøbes.
- 20:00 Aftensamvær med kaffe/te og sødt.
DAG 2.
- 08:00 – 08:30 Morgenmad.
- Afgang fra Højergård med bus til strandeng ved vaden.
- Plukke østers i Vadehavet – fortælling og introduktion ved naturguide.
- Retur til Højergård med bus.
- Østerstilberedning med en erfaren madguide. Tilberede og spise østers i køkkenet på Højergård.
- 15:00 Check-ud og på gensyn.
PÅKLÆDNING: Varmt praktisk tøj og langskaftede gummistøvler.
MEDBRING: Evt. din egen kikkert. Vi har østersknive og spande som du kan sanke østers i.
OBS: Vi sanker østers i den reneste del af vadehavet. Det er altid på eget ansvar at spise østers.
MØDESTED OG PARKERING: Højergård, Torvet 1. 6280 Højer