Gratinerede østers

af Søren S. Willadsen, GASTROMAD

Opskrift til 4 personer

Bland creme fraiche, hvidløg og hvidvin sammen i en skål.

Hæld vandet fra de 12 østers i creme fraiche blandingen og rør rundt.

Hæld fint salt eller læg krøllet stanniol i bunden af et ildfast fad. Så kan østersene stå uden at de tipper.

Kom ½ spiseskefuld creme fraiche blanding på hver østers.

Drys med rasp, ost og hakket purløg. Gem lidt purløg til serveringen.

Grill østersene i ovnen i ca. 5 minutter til de er gyldne på toppen. Du kan også bruge en rigtig grill – her skal du regne med ca. 10 minutter.

For nybegyndere er gratinerede østers en fantastisk måde at starte.

Så er der gratinerede østers til 4 personer. Velbekomme.

Du kan læse mere om Søren S. Willadsen på Gastromad.dk

Find alle opskrifter med østers fra Vadehavet her

Ingredienser

12 østers
1 ½ dl. cremefraiche 38%.
1 fed presset hvidløg
¼ dl. hvidvin
1 dl. rasp
1 dl. revet vesterhavsost eller parmesan
4 spsk. hakket purløg, fint salt