OVERNATNING & EVENTS

NØRRE SØDAM

Overnatning og events

værftgården Nørre Sødam i Møgeltønder er indrettet med 5 værelser, køkken og et fællesrum

En omfattende restaurering af Tøndermarskens unikke værftgård, Nørre Sødam, er afsluttet i september 2023 og står nu klar til at tage imod gæster.

Når du booker et værelse på Nørre Sødam, er der alt hvad du skal bruge for et godt ophold i Tøndermarsken. Der er gode kvalitets senge, dyner og hovedpuder til dig, og der er lagt frisklinned og håndklæder klar til dit ophold på værelset. 

Der er check-in fra kl 15:00 på ankomstdagen og check-ud kl 11:00 på afrejsedagen.  Vi sørger for en god morgemad er sat frem til dig og der er selvfølgelig fri wi-fi tilrådighed under dit ophold.

Velkommen til værftgården Nørre Sødam, kom og nyd et helt særlig sted, med den smukkeste placering du kan forestille dig midt i  Tøndermarskens enestående natur. 

 Vi glæder os til at tage imod dig!

Bryllup eller fest i laden på Nørre Sødam

I vores charmerende og hyggelige lade er der højt til loftet og kig til de gamle trækonstruktioner. Hvis du drømmer om at holde dit bryllup eller fest i hyggelige og autentiske omgivelser, så er Nørre Sødams lade et oplagt valg. Laden er nyrestaureret, men bevaret i den originale og rustikke stil. Ladens store rum kan inddeles i forskellige områder, så der er plads til både middag, fest, dans og bar.

BOOK ET VÆRELSE

I den tidligere ko- og hestestald er der indrettet fire værelser og en lejlighed med tilhørende badeværelser samt et fællesrum med køkken. Værelserne kan bookes nu.

BOOK eN GRUPPE

Kontakt Vadehavets Oplevelser og book Nørre Sødam.

Nørre Sødam

Nørre Sødam er et eksempel på en bygningstype, som kun findes i marsken, hvor gårde blev placeret på menneskeskabte forhøjninger.Værfterne i området er arkæologisk bestemt til at stamme fra 1200-tallet, og traditionen med at bygge på værfter antages at stamme fra friserne, som i 1100-tallet indvandrede til Tøndermarsken. Værfterne udgør et egnskarakteristisk landskabselement, som har stor betydning for den samlede miljømæssige værdi. Man fornemmer den særlige struktur på lang afstand, hvor de fritliggende gårde rager op som små kunstige øer i det flade, ubebyggede marsklandskab.

I takt med at diger og afvanding blev anlagt, blev konstruktionen unødvendig og udfaset.

En værftgård har intet at gøre med et værft, hvor der bygges og vedligeholdes skibe. Ordet værft refererer til det tyske warft – en kunstig banke i Vadehavet, skabt af marskens fede jord.

Længe før der blev anlagt diger i disse områder, blev egnens gårde bygget på værfter, dvs. menneskeskabte forhøjninger. Værfterne var datidens form for klimasikring, som skulle beskytte folk og fæ mod oversvømmelser og stormfloder. Når marsken lå oversvømmet, kunne beboerne fra deres højtbeliggende gårde sejle rundt til de øvrige værftgårde og til kirken.

I dag er den højtbeliggende placering alene en smuk og idyllisk ramme for de tilbageværende værftgårde, men da de blev bygget, var disse forhøjninger – der kunne være op til fire meter høje – en livsnødvendig foranstaltning.

Hold dit særlige arrangement på Nørre Sødam

På Værftgården Nørre Sødam skaber vi rammerne for alle livets fester. Du kan fejre alt fra bryllup til runde fødselsdage på vores smukke historiske ejendom beliggende i Møgeltønder. Nørre Sødam er en skattekiste af enestående og autentisk natur, arkitektur og historie. Vi tror på at de rette omgivelser tilføjer jeres specielle dag lidt mere magi, så fejringen bliver lige præcis som drømmer om. Kontakt os for en snak om jeres idéer og drømme.

Overnat på Nørre Sødam. Også efter festen

Efter bryllup eller andre festligheder, er det rart at kunne gå direkte i seng. Vi tilbyder derfor charmerende og nyrestaurerede værelser på Nørre Sødams Bed & Breakfast. De nyistandsatte værelser ligger i den den tidligere ko- og hestestald og har alle tilhørende badeværelser. 

Selskabslokaler i Sønderjylland

I Møgeltønder i Sønderjylland, hvor stor historie og naturskønhed mødes, finder du Nørre Sødam – en nyrestaureret Værftgård midt i Tøndermarskens unikke natur.

Her tilbyder vi selskabslokale i vores restaurerede lade til enhver lejlighed og overnatning på tilhørende gæsteværelser på vores Bed & Breakfast. Uanset om du planlægger et bryllup, en fødselsdag, en firmafest eller en anden festlig begivenhed, kan Nørre Sødams selskabslokale og Bed & Breakfast i Sønderjylland danne rammerne.

På Nørre Sødam er der mulighed for at kombinere enestående arkitektur, natur, kultur- og gastronomiske oplevelser med en overnatning. Vi tilbyder både overnatning for privatpersoner, grupper og virksomheder. Der er derfor både mulighed for at booke en enkelt overnatning sammen med familien på vores Bed & Breakfast eller at holde dit arrangement og overnatte på vores historiske ejendom.

Overnatningsmulighed på Nørre Sødam er en stor fordel, hvis I ønsker et arrangement eller en fest uden hensyn køreturen hjem hvis jeres gæster kommer til Sønderjylland langvejs fra.

Så uanset om du leder efter en destination til en weekendtur, en destination for dit jagtselskab eller firmaudflugt, kan du roligt vide, at du på Nørre Sødam vil finde et smukt og stemningsfuldt selskabslokale, der vil bidrage til at gøre din fest uforglemmelig. Vi finder sammen en løsning, der passer lige til jeres dag.

Vadehavets Oplevelser byder dig velkommen til Nørre Sødam med åbne arme, og ser frem til at skabe din drømmefest.

Inspirerende oplevelser på Nørre Sødam

Østers safari og Marskbyen Højer

Pris: 1795 kr.

2 dage med østers event og safari. Historisk byvandring i marskbyen Højer. Dobbeltværelse med fuld forplejning og lokale guider.

Gavekort til oplevelser

Pris: Fra 200 kr.

Gør det nemt for både dig selv og modtageren og giv et gavekort.

Sønderjysk kokkeskole – Lær at lave mad

Pris: 395 kr.

Tag hele familien under armen, og oplev en aften med læring og masser af velsmag med en lækker 3-retters menu

Vi er sammen om Vadehavet og de gode oplevelser