OVERNATNING & EVENTS

NØRRE SØDAM

Overnatning og events

Værftgården Nørre Sødam i Møgeltønder er indrettet til Bed & Breakfast

En omfattende restaurering af en af Tøndermarskens unikke værftgård, Nørre Sødam, er afsluttet i 2023 og står klar til at tage imod Bed & Breakfast-, samt bryllupsgæster.

Den historiske arkengaf er genopbygget, ligesom dele af murværket er genopmuret. Døre og vinduer er reparerede, og i stuehuset er dele af den oprindelige indretning genskabt. 

Bryllup eller fest i laden på Nørre Sødam

I vores charmerende og hyggelige lade er der højt til loftet og kig til de gamle trækonstruktioner. Hvis du drømmer om at holde dit bryllup eller fest i hyggelige og autentiske omgivelser, så er Nørre Sødams lade et oplagt valg. Laden er nyrestaureret, men bevaret i den originale og rustikke stil. Ladens store rum kan inddeles i forskellige områder, så der er plads til både middag, fest, dans og bar.

BOOK EN OVERNATNING

I den tidligere ko- og hestestald er der indrettet fire Bed & Breakfast-værelser og en lejlighed med tilhørende badeværelser samt et fællesrum med køkken. Værelserne kan bokes allerede nu og er tilgængelige fra 8. januar 2024.

BOOK et SELSKAB

Kontakt Vadehavets Oplevelser og book Nørre Sødam.

Nørre Sødam

Nørre Sødam er et eksempel på en bygningstype, som kun findes i marsken, hvor gårde blev placeret på menneskeskabte forhøjninger.Værfterne i området er arkæologisk bestemt til at stamme fra 1200-tallet, og traditionen med at bygge på værfter antages at stamme fra friserne, som i 1100-tallet indvandrede til Tøndermarsken. Værfterne udgør et egnskarakteristisk landskabselement, som har stor betydning for den samlede miljømæssige værdi. Man fornemmer den særlige struktur på lang afstand, hvor de fritliggende gårde rager op som små kunstige øer i det flade, ubebyggede marsklandskab.

I takt med at diger og afvanding blev anlagt, blev konstruktionen unødvendig og udfaset.

En værftgård har intet at gøre med et værft, hvor der bygges og vedligeholdes skibe. Ordet værft refererer til det tyske warft – en kunstig banke i Vadehavet, skabt af marskens fede jord.

Længe før der blev anlagt diger i disse områder, blev egnens gårde bygget på værfter, dvs. menneskeskabte forhøjninger. Værfterne var datidens form for klimasikring, som skulle beskytte folk og fæ mod oversvømmelser og stormfloder. Når marsken lå oversvømmet, kunne beboerne fra deres højtbeliggende gårde sejle rundt til de øvrige værftgårde og til kirken.

I dag er den højtbeliggende placering alene en smuk og idyllisk ramme for de tilbageværende værftgårde, men da de blev bygget, var disse forhøjninger – der kunne være op til fire meter høje – en livsnødvendig foranstaltning.

Hold dit bryllup på Nørre Sødam

På Værftgården Nørre Sødam skaber vi rammerne for alle livets fester. Du kan fejre alt fra bryllup til runde fødselsdage på vores smukke historiske ejendom beliggende i Møgeltønder. Nørre Sødam er en skattekiste af enestående og autentisk natur, arkitektur og historie. Vi tror på at de rette omgivelser tilføjer jeres specielle dag lidt mere magi, så fejringen bliver lige præcis som drømmer om. Kontakt os for en snak om jeres idéer og drømme. Vi ser frem til at være vært for jeres særlige dag.

Nørre Sødam

Overnatning på Bed & Breakfast efter festen

Efter bryllup eller andre festligheder, er det rart at kunne gå direkte i seng. Vi tilbyder derfor charmerende og nyrestaurerede værelser på Nørre Sødams Bed & Breakfast. De nyistandsatte værelser ligger i den den tidligere ko- og hestestald og har alle tilhørende badeværelser. 

Selskabslokaler i Sønderjylland

I Møgeltønder i Sønderjylland, hvor stor historie og naturskønhed mødes, finder du Nørre Sødam – en nyrestaureret Værftgård midt i Tøndermarskens unikke natur.

Her tilbyder vi selskabslokale i vores restaurerede lade til enhver lejlighed og overnatning på tilhørende gæsteværelser på vores Bed & Breakfast. Uanset om du planlægger et bryllup, en fødselsdag, en firmafest eller en anden festlig begivenhed, kan Nørre Sødams selskabslokale og Bed & Breakfast i Sønderjylland danne rammerne.

På Nørre Sødam er der mulighed for at kombinere enestående arkitektur, natur, kultur- og gastronomiske oplevelser med en overnatning. Vi tilbyder både overnatning for privatpersoner, grupper og virksomheder. Der er derfor både mulighed for at booke en enkelt overnatning sammen med familien på vores Bed & Breakfast eller at holde dit arrangement og overnatte på vores historiske ejendom.

Overnatningsmulighed på Nørre Sødam er en stor fordel, hvis I ønsker et arrangement eller en fest uden hensyn køreturen hjem hvis jeres gæster kommer til Sønderjylland langvejs fra.

Så uanset om du leder efter en destination til en weekendtur, en destination for dit jagtselskab eller firmaudflugt, kan du roligt vide, at du på Nørre Sødam vil finde et smukt og stemningsfuldt selskabslokale, der vil bidrage til at gøre din fest uforglemmelig. Vi finder sammen en løsning, der passer lige til jeres dag.

Vadehavets Oplevelser byder dig velkommen til Nørre Sødam med åbne arme, og ser frem til at skabe din drømmefest.

Inspirerende oplevelser på Nørre Sødam

Masker i Marsken måltider

Pris: Pop-up spisested: 195-295 kr.

Spis på Højergård under Masker i Marsken strikkefestival

Masker i Marsken All inclusive festivalpakke

Pris: 3925 kr.

Partoutbillet, 2 overnatninger og 6 måltider

Vadehavets østersfestival 2023

Pris: 2995 kr.

Smag østers på marskgården Højergård – 2 dage med østers, kultur og natur

Vi er sammen om Vadehavet og de gode oplevelser

Tilmeld dig nyhedsbrev

Modtag tilbud, konkurrencer og gode historier fra Vadehavet.

Alle nyhedsbrevsmodtagere deltager automatisk i konkurrencen om oplevelser – hver måned.