Østers med solbær og hasselnøddevinaigrette

af Christian Christensen, Hotel Britannia

Opskrift til 4 personer

Vinaigrette
Solbær overhældes med æbleeddiken – dette trækker på køl i et døgn, hvorefter det blendes, sigtes og til sidst smages til med lokal honning. Eddiken og hasselnøddeolien hældes sammen, og smages til med en anelse salt.

Skalotteløg og purløg snittes begge fint. Østers åbnes og løsnes fra skallen. Alt væsken hældes fra og kan eventuelt bruges i en sauce, suppe eller som tilsmagning af en anden ret med østers.

Østers anrettes på is eller salt i den rengjorte østersskal, med vinaigrette og snittede urter.

Så er der østers med solbær og hasselnøddevinaigrette til 4 personer. Velbekomme.

østers med vinaigrette

Find alle opskrifter med østers fra Vadehavet her

Ingredienser

 4 østers
50 g. økologiske solbær
1 dl. Æbleeddike
20 g. lokal honning
40 ml. hasselnøddeolie
1 skalotteløg
1 potte purløg

Tilmeld dig nyhedsbrev

Modtag tilbud, konkurrencer og gode historier fra Vadehavet.

Alle nyhedsbrevsmodtagere deltager automatisk i konkurrencen om oplevelser – hver måned.