Østers, pighvar og strandkål

af Jakob Sullestad, Sønderho Kro

Opskrift til 4 personer

Rimmet pighvar

Pighvaren drysses med porreaske og saltes let. Stilles på køl natten over. Skæres i tynde skiver før servering.

Østerssmør

Pisk smørret i røremaskine til det er hvidt og luftigt. Hak østersene og vend dem i smørret. Form smørret med en varm ske og stil på køl.

Puffet pighvarskind

Pighvarskindet renses for kød og finner. Bages i ovnen mellem 2 stykker bagepapir ved 160 grader i ca. 1 time til skindet er helt sprødt. Lad det køle af og fritér i få sekunder i meget varm olie til det puffer op. Strandkål eller palmakål marineres i lidt rapskimolie og citronsaft.

Så er der østers med pighvar og strandkål til 4 personer. Velbekomme.

Østers med pighvar

Find alle opskrifter med østers fra Vadehavet her

Ingredienser

 4 østers
200 g. pighvar filét
Porreaske
Strandkål eller palmekål
Salt
100 g. blødt smør

Tilmeld dig nyhedsbrev

Modtag tilbud, konkurrencer og gode historier fra Vadehavet.

Alle nyhedsbrevsmodtagere deltager automatisk i konkurrencen om oplevelser – hver måned.