Stegt kammusling med ”Østers a la nage”

af Christian Christensen, Hotel Britannia

Opskrift til 4 personer

Kammuslinger lægges på et klæde, drysses med et forsigtigt lag sukker og salt, sættes på køl og trækker 2 timer.

Skalotteløg snittes groft og sættes over i en gryde med hvidvin og korianderfrø. Hvidvinen koges ind til ca. 1,5 dl. og sigtes. Smør skæres i små tern og piskes i den kogende hvidvin.

Østers åbnes og blendes med i saucen, til den er glat. Tilsmages derefter med salt og hvid peber.

Æbleeddike, sukker og 1 dl. vand koges op i en syltelage.

Asparges skrælles og skæres derefter op i mindre stykker af ca. 2-3 cm. Gulerødderne skrubbes godt med en ren børste, og toppen skæres af så der blot er er 1 cm tilbage.

Syltelagen fordeles i 2 gryder, med henholdsvis gulerødder og asparges i hver sin, og koger 2-3 minutter.

Kammuslingerne steges på en pande i neutral olie. Efter cirka et minut tilsættes en smule smør. Kammuslingerne vendes, efter 30 sekunder tages de af på en drypbakke.

Kammuslingerne anrettes med de letsyltede asparges og gulerødder og pyntes af med spæde skud af dild. Ved servering hældes sauce nage over retten.

Så er der Stegt kammusling med ”Østers a la nage” til 4 personer. Velbekomme.

kammusling med østers

Find alle opskrifter med østers fra Vadehavet her

Ingredienser

4 østers 
8 mellemstore kammuslinger
1 skalotteløg
4 dl. hvidvin
1 spsk. Korianderfrø
100 g. usaltet smør
Salt og hvid peber
Sukker
2 dl. æbleeddike
2 dl. sukker
1 dl. vand
2 hvide asparges
8 nye gulerødder
Dild til pynt
Neutral olie
Smør til stegning

Tilmeld dig nyhedsbrev

Modtag tilbud, konkurrencer og gode historier fra Vadehavet.

Alle nyhedsbrevsmodtagere deltager automatisk i konkurrencen om oplevelser – hver måned.