3 dage med sort sol, østers og urter

Oplev Sort sol, pluk østers og sank urter i Nationalpark Vadehavet. Det er bare nogle af de unikke natur, kultur og gastronomiske oplevelser der venter på dig.

Program:

Dag 1.

Ankomst til Højergård
Fortælling og rundvisning på Højergård
I marts og april sort sol tur med guide
Middag
Lav dine egne originale Højer Pølser
Aftenkaffe

Dag 2.

Morgenmad
Sank østers og urter i Tøndermarsken
Frokost med pølser, urter m.v.
Opdag kunst og arkitektur i Højer
Middag og aftenkaffe

Dag 3.

Morgenmad
Vidåen og Vadehavet på cykel
Fortælling om bygningskulturen i grænselandet
Afrejse med mad til hjemturen

Afhængig af årstid og sæson, blander vi de unikke Vadehavets Oplevelser til dig;

Lav dine egne originale Højer PølserGæsterne får mulighed for at lave deres egne pølser med de originale ingredienser fra Højer Pølser. Pølserne indgår i et måltid, som gæsterne selv tilbereder i Højergårds køkken. Eventen tilpasses vegetarer.

Sank urter i TøndermarskenEn lokal urteguide tager gæsterne med ud i naturen for at finde og smage urter. Urterne benyttes senere i det måltid, som gæsterne selv tilbereder.

Sort sol med guideI marts og april kan fænomenet sort sol opleves sammen med lokale erfarne guider, som tager dig med ud til de områder i marsken, hvor stærene samler sig i 100.000 tusindvis, før de går til ro for natten.

Sort sol med Vadehavets oplevelser

Sank østers ved lavvandeLokale erfarne guider tager gæsterne med ud til østersbankerne ved lavvande, hvor vi samler alle de østers, vi kan spise og tage med hjem.

Fortælling om bygningskulturen i grænselandet. Grænselandets bygningskultur præget af den dansk/tyske historie. Besøg Højer Mølle. En lokal guide fortæller om de aktive kunstnere og kunsthåndværkere i Højer

Vidåen og Vadehavet på cykelOplev Vidåens udløb i Vadehavet og hør om Vidåslusen og dens vigtige funktion.

INKLUDERER:

  • 2 overnatninger på Højergård
  • Morgenmad, frokost, kaffe/the og sødt og middagsmad
  • Guidede ture, bustransport og entréer
  • Lånecykler
  • Lokale leverandører der skaber autentiske oplevelser.
  • Små turhold optil 35 personer

 

Der er enkeltværelsestillæg på 600 kr.

BOOK NU

Pris: 3295 kr.

17.03.23
24.03.23
21.04.23
28.04.23
5.05.23
12.05.23
19.05.23
2.06.23
9.06.23
16.06.23
19.08.23
26.08.23
15.09.23
29.09.23
6.10.23
27.10.23
17.11.23

1) Vælg antal og det værelse du ønsker under dit ophold og tryk “BESTIL NU”. Er I flere end 30 prs. eller ønsker I familieværelse så kontakt os her.

2) Find den dato i kalenderen du ønsker og klik på den.

3) Udfyld dine kontaktinfo, vælg betalingstype og klik på “BOOK OG BETAL”.

4) Du føres videre til et betalingsvindue, hvor bookingen gennemføres.

5) Din billet til oplevelsen sendes til dig via din angivne e-mail adresse.

OBS:

Skriv i beskedfeltet til din booking, hvis du har specielle ønsker med hensyn til kost eller andet.

Ønsker du hjælp til din booking? Kontakt Morten på mail eller telefon 21 62 64 52Tøndermarsken

Tøndermarsken er Danmarks største marskområde. Marsken er et særpræget landskab skabt af havet og formet af mennesket. I Tøndermarskens byer og landskab kan du opleve en rig bygningskultur omgivet af en storslået natur, der rummer nogle af Europas vigtigste fuglelokaliteter. Derfor indgår en del af Tøndermarsken i Nationalpark Vadehavet og den yderste del har status af UNESCO Verdensarv.

Højergård Vadehavets Oplevelser

Højer by og Marskgården Højergård

Byen Højer ligger på en bakkeø ved kanten af marsken bag de yderste diger. Herfra kan man skue ud i den fugtige lavtliggende marsk mod syd og vest. Byen opstod i middelalderen og fungerede tidligt som anløbssted for handelsskibe og østersbåde. I 1736 havde Højer vokset sig så stor, at den fik status som flække, dvs. et bysamfund, hvor der måtte handles og drives håndværk.

Højer er et af de efterhånden sjældne eksempler i Danmark, hvor gårde og byhuse endnu ses side om side. Bykernen består af smalle gader og pladser i et varieret forløb, hvor velbevarede bygninger opført i traditionel byggeskik med egnskarakteristiske træk danner et levende kulturmiljø. Højer er rig på arkitektonisk kulturarv, og bykernen rummer en af landets højeste koncentrationer af fredede og bevaringsværdige bygninger.

Midt på byens torv har Realdania By & Byg transformeret to historiske huse samt en lade-bygning til en madlejrskole. Med projektet Marskgården i Højer har ønsket været at bevare den værdifulde stedbundne bygningskultur, samtidig med at bygningerne er blevet levendegjort og har fået nyt indhold og en moderne anvendelse.

Højergård er en klassisk marskgård i vestslesvigsk byggestil og er opført som et længehus. Bygningen har tidligere været en del af et større gårdanlæg med flere bygninger og har i en periode været firlænget. Højergård består i dag af stuehuset fra 1823, en ældre lade fra 1700-tallet mod øst, en villa fra 1906 mod nord og en ny længe fra 2019 mod vest. De fire bygninger ligger på en 3721 m2 stor grund med bl.a. have og gårdsplads.

Lækre hjemmelavede pølser med Højer pølser på Højergård med Vadehavets Oplevelser
Lækre hjemmelavede pølser med Højer pølser på Højergård med Vadehavets Oplevelser

Højer Pølser

Overalt i Danmark kender man sønderjyske slagtervarer og pølser, for sønderjysk slagterhåndværk er lig med kvalitet. Mange opskrifter er gået i arv gennem generationer og har rødder i Tyskland, hvor særlige regler for renhed og indholdet af kød har været gældende i århundreder. Det gælder også Højer Pølser fra 1897, der er ejet af den samme familie i fire generationer og vel nok Danmarks mest præmierede slagterhåndværkere. Virksomheden har vundet over 300 medaljer ved konkurrencer i ind- og udland og modtaget et hædersdiplom fra Det Danske Gastronomiske Akademi. Vi går i køkkenet sammen med slagtersvendene og lærer at lave pølser med de originale ingredienser fra Højer Pølser.

Østerssafari i Danmark med Vadehavets Oplevelser
Oplev og smag lækre danske østers på østerssafari med Vadehavets Oplevelser
Spis alle de østers du kan med Vadehavets Oplevelsers østerssafari

Stillehavsøsters

Siden middelalderen er der blevet skrabet østers i Vadehavet. Fra 1759 blev de pakket og opbevaret i østerspakhuset på Kiers Gård i Højer inden forsendelse bl.a. til det russiske hof. I de senere år har stillehavsøsters dannet nye banker i Vadehavet. Erfarne guider tager os med ud til østersbankerne ved lavvande, hvor vi samler alle de østers, vi kan spise og tage med hjem. Ved strandengen samler vi urter, der kan indgå i måltidet, som vi tilbereder hjemme i køkkenet.

KONTAKT OS FOR MERE INFORMATION ELLER HJÆLP TIL BOOKING:

Andre inspirerende oplevelser

6 sommerdage ved vadehavet

Pris: 6495 kr.

6 dage med historie, unikke natur- og madoplevelser og en guidet tur til Hallig Oland

Masterclass: Ost og anretning

Pris: 795 kr.

Smag på ost og lær kunsten at skabe det smukkeste ostebræt

Juleophold på Højergård

Pris: 3295 kr.

Tag familie og venner med på et unikt juleophold, fyldt med sønderjyske madtraditioner, natur og kulturhistoriske oplevelser.

Vi er sammen om Vadehavet og de gode oplevelser.