Juleophold på højergård

Tag familie og venner med på et unikt juleophold, fyldt med sønderjyske madtraditioner, natur og kulturhistoriske oplevelser.

Vi kan tilbyde dig, din familie og dine venner et unikt juleophold på Højergård fyldt med sønderjyske juletraditioner, mad, natur og kulturhistoriske oplevelser.  Målgruppen er børnefamilier, bedsteforældre og børn og unge mellem 7 og 17 år.

Gæsterne får et autentisk juleophold i det sønderjyske fyldt med traditioner, samvær og fælleskab med udgangspunkt i den nyrenoverede marskgård Højergård i landsbyen Højer. Her er hyggelige opholdsrum samt nyt køkken med topmoderne faciliteter.  I overnatter i køjesenge i et af Højergårds 15 værelser, der alle har eget bad og toilet.

Tøndermarsken

Tøndermarsken er Danmarks største marskområde. Marsken er et særpræget landskab skabt af havet og formet af mennesket. I Tøndermarskens byer og landskab kan du opleve en rig bygningskultur, omgivet af en storslået natur, der rummer nogle af Europas vigtigste fuglelokaliteter. Tøndermarsken er en del af Nationalpark Vadehavet og  UNESCO’s verdensarv.

Højer

Landsbyen Højer ligger på en bakkeø ved kanten af marsken bag de yderste diger. Herfra kan man skue ud i den fugtige lavtliggende marsk mod syd og vest. Højer er et af de sjældne eksempler i Danmark, hvor gårde og byhuse endnu ses side om side. Bykernen består af smalle, brolagte gader og pladser i et varieret forløb, hvor velbevarede bygninger opført i traditionel byggeskik med egnskarakteristiske træk danner et levende kulturmiljø.

INKLUDERER:

 • 2 overnatninger på Højergård
 • Aftensmad, morgenmad, frokost, vand ad libitum, kaffe/the og sødt
 • Ture med lokale guider
 • Madoplevelser i køkkenet med lokal madguide og slagtersvende fra Højer Pølser
 • Transport
 • Entréer
 • Lånecykler og egnskort til rådighed
 • Små turhold med max. 30 personer

 

OBS. Enkeltværelsestillæg 600 kr.

BOOK NU

Pris: 3295 kr.

1) Vælg antal og det værelse du ønsker under dit ophold og tryk “BESTIL NU”. Er I flere end 30 prs. eller ønsker I familieværelse så kontakt os her.

2) Find den dato i kalenderen du ønsker og klik på den.

3) Udfyld dine kontaktinfo, vælg betalingstype og klik på “BOOK OG BETAL”.

4) Du føres videre til et betalingsvindue, hvor bookingen gennemføres.

5) Din billet til oplevelsen sendes til dig via din angivne e-mail adresse.

OBS:

Skriv i beskedfeltet til din booking, hvis du har specielle ønsker med hensyn til kost eller andet.

Ønsker du hjælp til din booking? Kontakt Morten på mail eller telefon 21 62 64 52Marskgården Højergård

Midt på byens torv har Realdania By & Byg transformeret to historiske huse samt en lade til en madlejrskole. Målet er at bevare den værdifulde stedbundne bygningskultur, levendegøre de gamle bygninger og give dem et nyt indhold og en moderne anvendelse. Højergård er en klassisk marskgård i vestslesvigsk byggestil opført som et længehus. Bygningen har tidligere været en del af et større gårdanlæg og var i en periode firlænget. Højergård består i dag af stuehuset fra 1823, en ældre lade fra 1700-tallet, en villa fra 1906 og en ny længe fra 2019 De fire bygninger ligger på en 3721 kvadratmeter stor grund med den skønneste have og gård med bålplads.

Havørne i Tøndermarsken

Tøndermarsken er et af Danmarks rigeste fuglelokaliteter. Området er kendt for de mange vandfugle, der samles her. Erfarne naturguider tager os med ud til Vidåslusen ved morgengry, hvor vi i solopgangens lys oplever det storslåede syn af bl.a. bramgås, kortnæbbet gås, grågås og blisgås og møder de rovfugle som vandrefalk, dværgfalk, fjeldvåge, blå kærhøg og ikke mindst havørn.

Højer jule-pølser

Overalt i Danmark kender man de sønderjyske slagtervarer og pølser,  for sønderjysk slagterhåndværk er lig med kvalitet. Mange opskrifter er gået i arv gennem generationer og har rødder i Tyskland, hvor særlige regler for renhed og indhold af kød har været gældende i århundreder. Højer Pølser er fra 1897 og har været drevet af samme familie i fire generationer, som vel nok er Danmarks mest præmierede slagterhåndværkere. Vi går i køkkenet sammen med slagtersvendene og lærer at lave julemedister og kålpølser med de originale ingredienser fra Højer Pølser.

På Højergård lærer vi at lave vores egne hjemmelavede Højer Pølser
På Højergård lærer vi at lave vores egne hjemmelavede Højer Pølser

Sønderjyske juleskikke og retter

I Sønderjylland mødes danske og tyske juleskikke. Sammen med vores kok skal vi i køkkenet og tilberede sønderjysk julefrokost og vintermiddag. Vi skal smage grønlangkål i flere udgaver med og uden kartofler og vinsuppe, surrib, solæg, sønderjyske frikadeller, gammeldags hvidkål, griseskanker, hvidkålskroketter, hvidkålsbudding, julemedister og naturligvis kålpølser.  

Slotsbyen Møgeltønder

Møgeltønder er marskens smukke og velbevarede slotsby. Bybilledet er præget af smukke stråtækte 1700-tals huse i røde teglsten med små karnapper og smukke indgangspartier. I middelalderen var Møgeltønder en landsby med en borg, der lå på kanten af marsken. Udover vi ser Schackenborg Slot udefra og får fortællingen derom, skal vi opleve Slotsgaden; en brolagt lindetræsallé som med rette er blevet kaldt “Danmarks smukkeste landsbygade”. Vi skal besøge Slotfelt en speciel stråtækt lade fra 1870’erne, som er restaureret af Realdania By & Byg. I dag fungerer Slotfelt som kulturhus.

Guidet rundvisning og historien om slotsbyen Møgeltønder.

Rundvisning i Højer

Højer er et af de sjældne eksempler i Danmark, hvor gårde og byhuse endnu ses side om side. Bykernen består af smalle gader og pladser i et varieret forløb, hvor velbevarede bygninger, opført i traditionel byggeskik med egnskarakteristiske træk danner et levende kulturmiljø. Højer er rig på arkitektonisk kulturarv, og bykernen rummer en af landets højeste koncentrationer af fredede og bevaringsværdige bygninger.

De unikke oplevelser er: 

 • Lav sønderjysk julemedister og kålpølser med slagtersvende fra HøjerGæster får mulighed for sammen med slagtersvende fra Højer Pølser at lave deres egne julepølser med de originale ingredienser. Pølserne indgår som en del af det sønderjyske julebord, som gæsterne selv er med til at tilberede i Højergårds køkken.
 • Oplev solopgangen og havørne ved VidåslusenVi tager med en lokal naturguide ud til Vidåslusen, hvor der serveres morgenkaffe og te, mens vi sammen oplever solopgangen over marsken og ser de store flokke af bramgæs og havørne på jagt. Rundvisning på bygningsværket Vidåslusen.
 • Historisk besøg i slotsbyen MøgeltønderArkitekturhistorisk besøg i slotsbyen Møgeltønder. Med lokal guide besøger vi Schackenborg Slot og anlæg, Møgeltønder Kirke og den historiske slotslade Slotfelt restaureret af Realdania By og Byg.
 • Smag på sønderjyske juleretter. I Sønderjylland mødes danske og tyske juleskikke. Med en lokal kok går vi i køkkenet og tilbereder sønderjysk julefrokost og vintermiddag. Vi skal for eksempel smage grønlangkål i flere udgaver og med og uden kartofler. Vi skal også smage et udsnit af vinsuppe, surrib, solæg, sønderjyske frikadeller, gammeldags hvidkål, griseskanker, hvidkålskroketter, hvidkålsbudding, julemedister og kålpølser.
 • Sønderjyske julefortællinger på Højergård. En hyggelig aften i selskab med en historiefortæller, hvor vi skal smage marskgin, gløgg og æbleskiver.
 • Vidåen og Vadehavet på cykelOplev Vidåen og Vadehavet på egen hånd. Vi har flere gode ruteforslag af forskellig længde og indhold.

Program

Dag 1.

 • Ankomst til Højergård
 • Fortælling og rundvisning på Højergård
 • Middag
 • Lav dine egne originale Højer Jule Pølser
 • Aftenkaffe

 

Dag 2.

 • Morgenmad
 • Ørnetur på Vidåslusen
 • Sønderjysk julefrokost
 • Besøg i slotsbyen Møgeltønder
 • Sønderjysk vintermiddag og aftenkaffe
 • Julefortællinger med ginsmagning, glögg og æbleskiver

 

Dag 3.

 • Morgenmad
 • Historisk byvandring i Højer
 • Afrejse med mad til hjemturen

 

Rullende check-in på Højergård i tidsrummet kl. 15:00 – 17:00. Afrejse kl. 11:00. Vi samarbejder med lokale guider, udbydere og leverandører, som skaber værdifulde autentiske oplevelser.

PÅKLÆDNING: Varmt og praktisk tøj og sko.

MEDBRING: Evt. din egen kikkert og vandtæt siddeunderlag.

MØDESTED OG PARKERING:  Højergård, Torvet 1. 6280 Højer.

KONTAKT OS FOR MERE INFORMATION ELLER HJÆLP TIL BOOKING:

Inspirerende oplevelser

Sort sol og marskbyen Højer

Pris: 1695 kr.

2 dage i Tøndermarsken med sort sol og historisk byvandring i marskbyen Højer. Fuld forplejning og lokale guider.

Pluk østers i vadehavet

Pris: 695 kr.

Sank østers i Vadehavet og tilbered dem på flere spændende og velsmagende måder i køkkenet eller over åben ild på Højergård. Dagstur med alt inkluderet.

Yoga, østers & urter

Pris: 3495 kr.

Oplev Vadehavet 3 dage med yoga, naturoplevelser og delikatesser fra marsken – fra østers til vilde urter. Et helt specielt yoga-retreat for dig, der holder af yoga og natur.

Vi er sammen om Vadehavet og de gode oplevelser.

Tilmeld dig nyhedsbrev

Modtag tilbud, konkurrencer og gode historier fra Vadehavet.

Alle nyhedsbrevsmodtagere deltager automatisk i konkurrencen om oplevelser – hver måned.