Bliv klogere på sønderjyske egnsretter og få en lærerig og smagfuld aften på den fredede marskgård i Højer. Sammen med Marskgårdens egen sønderjyske kok Søren Henriksen lærer du i fællesskab med andre madglade deltagere at forberede og tilberede en enkel 3-retters menu bestående af lokale fødevare fra naturens store spisekammer, Nationalpark Vadehavet.
Program:
Kl. 17.00: Ankomst, kaffe og fortælling om området og Marskgården Højergård.
Hør fortællingen om marskgården, der består af tre historiske bygninger, som repræsenterer 300 års bygningshistorie samt en moderne tilføjelse - en vognport. Oplev transformationen for at sikre liv i den historiske ejendom, også for fremtidige generationer.
Kl. 17.15-20.00: Kokkeskolen Marskgården Højergård.
I køkkenet på Højergård forberedes, tilberedes og spises aftenens menu.
Kokkeskole
Der venter dig en sjov, lærerig og smagfuld oplevelse i fællesskab med andre på kokkeskolen Højergård - omgivet af Vadehavets storslåede natur i grænselandet mellem Danmark og Tyskland. Lær at forberede og tilberede en enkel 3-retters menu med lokale fødevare fra naturens store spisekammer, Nationalpark Vadehavet. Menuen består af kartoffelporre suppe med hjemmelavet flutes og til hovedret nye små grøntsager med hvid sovs og røget svinenakke, Vi slutter kokkeskolen af med Trifli med råcreme.
Marskgården Højergård
Marskgården i Højer omfatter en lille samling af historiske huse. Et 200 år gammelt stuehus fra en af byens marskgårde, en tyskinspireret villa fra 1906 og en lade fra 1700-tallet. Til sammen fortæller de tre bygninger om en særlig byggeskik, som i generationer er formet af naturen, kulturen og historien i Sønderjylland. I dag ejes Marskgården i Højer af Realdania By & Byg, hvis restaurering skal fremme den levende bygningskultur.